טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" מחיפה, מציעה מתכונים מעולים כדי לפנק את אהובינו בט"ו באב – עוגיות רומנטיות בצורת לב ועוגיות וופי פאי. את העוגיות והקינוחים אפשר להגיש בארוחה רומנטית, או לתת במתנה במארז מהודר בעיצוב לבבי

כלים
עוגיות לינזר בצורת לב. צילום – הטחנות הגדולות של א"י
עוגיות לינזר בצורת לב. צילום – הטחנות הגדולות של א"י

עוגיות לינזר אוהבות

אפייה: כ-18 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15 דקות

חומרים

380 גרם (2+2/3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט

240 גרם חמאה, רכה

140 גרם (2/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

115 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק – אפשר לטחון במעבד מזון או לקנות טחון

1 כוס ריבה אדומה, ללא גרעינים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים.

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר בוו גיטרה, במהירות בינונית, כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים לתערובת.

מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח והתבלינים. בעזרת מרית או כף מוודאים שהבצק מעורבב היטב ושלא נותר קמח בתחתית הקערה.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעצבים למלבן. עוטפים היטב ומקררים כשעה, או עד 4-3 ימים, עד שהבצק יציב ונוקשה.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מעבדים חלק אחד בזמן שהשאר במקרר.

מניחים על משטח מקומח, מקמחים קלות מלמעלה, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.

קורצים עוגיות בעזרת חותכן בצורת לב.

קורצים "חלון" בצורת לב קטן או עיגול במרכזן של מחצית מהעוגיות.

מניחים את העוגיות על התבניות המרופדות, משאירים מרווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

אופים את העוגיות כ-15 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב בהיר.

מקררים היטב את העוגיות.

בזמן שהעוגיות נאפות מכינים את המילוי:

מחממים את הריבה בסיר קטן כמעט לרתיחה, על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מצמצמים את הריבה ומסמיכים אותה מעט, כ-5 דקות. מקררים.

כשהעוגיות מתקררות, מנפים אבקת סוכר מעל העוגיות שבמרכזן ה"חלון".

הופכים את העוגיות השלמות ומורחים על כל עוגייה כ-1/2 כפית ריבה. מניחים על הריבה את העוגייה עם "החלון". בעזרת שקית זילוף קטנה, ממלאים את "החלון" בעוד ריבה.

מאחסנים את העוגיות בין דפי נייר פרגמנט בקופסה אטומה.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים