בשבוע שעבר התקיים כנס "מהנדסים חברה" ראשון מסוגו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. בכנס הציגו סטודנטים של המכללה פרויקטים העוסקים בתחום החברתי.

כלים
פרופ' חדד ומשה קרוצ'י מסתובבים. קרדיט קנר הפקות
פרופ' חדד ומשה קרוצ'י מסתובבים. קרדיט קנר הפקות

המכללה האקדמית להנדסה SCE ע"ש סמי שמעון קיימה בשבוע שעבר, בפעם הראשונה, את כנס "מהנדסים חברה". הכנס עסק בקשר בין הנדסה לחברה והוצגו בו פרויקטים של סטודנטים שנעשו כחלק מתכנית – "פרויקטים בזווית חברתית". הפרויקטים נגעו בכל התחומים החברתיים ביניהם סביבה, בעלי מוגבלויות, ושוויון זכויות.

את הכנס פתחו משה קרוצ'י, דיקן הסטודנטים, ופרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה. השניים שיבחו את הסטודנטים והסבירו את חשיבות הכנס. "ישנו סטראוטיפ על מהנדסים, הכנס הזה מוכיח כי הסטראוטיפ הזה לא נכון" אמר קרוצ'י בנאומו. "הסטודנטים במכללה לומדים הנדסה ועשייה חברתית. אנו זקוקים יותר לאקטיביזם מאשר שיח אקדמי". בסיום נאומו ביקש קרוצ'י מהקהל "תשננו את המושג החדש – אקטיביזם-הנדסי-חברתי".

פרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה, עלה לאחר מכן ואמר בנאומו – "אנו, כמוסד להשכלה גבוהה, מובילים שני דגלים – הראשון הוא החברתי והשני הוא היזמות והחדשנות. כולנו יודעים מהי הנדסה ואת זה לא צריך להגיד. המיוחד במוסד שלנו הוא השילוב בין ההנדסה לחברה, העובדה שההנדסה קיימת עבור החברה, ולא להפך. אנו עסוקים כל העת לחשוב כיצד ההנדסה יכולה להביא ולעזור לחברה יותר טובה".

לאחר הנאומים, התיישבו הסטודנטים המציגים על הבמה וניהלו פאנל עם ראש המחלקה להנדסת מכונות באשדוד, ד"ר גיא בן חמו, ששאל שאלות בנוגע לתרומה של הפרויקטים לחברה וכיצד המכשירים והפיתוחים יכולים לעבוד בעולם האמיתי. בכנס השתתפו גם גופים גדולים מתחום החברה כמו קרן קציר, קרן אייסף, בוחרים מחר של הסוכנות היהודית, אלו"ט, סטארט-אפ ב"ש, הקרן לידידות, עמותת מילבת ועוד.