כלים

פרופ' תמי רונן מונתה לאחרונה לתפקיד דקאן הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון באוניברסיטת תל-אביב.  פרופ' רונן, בוגרת לימודי עבודה סוציאלית וייעוץ חינוכי באוניברסיטת תל-אביב, הינה חברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל. בעבר כיהנה רונן כראש בית הספר לעבודה סוציאלית, כראש המרכז לזכרה של רנטה אדלר לחקר רווחת הילד ושלומו, וכיו"ר ועדת הדוקטורט בפקולטה למדעי החברה

פרופ' רונן עוסקת בתחום המכונה "פסיכולוגיה חיובית", ובמסגרתו היא בוחנת את חשיבותן של מיומנויות שונות לתפקודם התקין של ילדים ומתבגרים. מחקריה מתמקדים בשאלה: באיזו מידה משאבים העומדים לרשות ילדים ובני נוער מאפשרים להם לשמור על מידה גבוהה של רווחה סובייקטיבית (שביעות רצון, אושר ורגשות חיוביים), וזאת למרות מצבי מצוקה פיזית או נפשית שבהם הם נתונים.

במשך שנים רבות חקרה פרופ' רונן, יחד עם בן-זוגה לחיים פרופ' מיכאל רוזנבאום מבית הספר לפסיכולוגיה, את נושא התוקפנות בקרב ילדים. השניים פיתחו תוכנית המקנה לילדים מיומנויות שליטה עצמית לצורך הפחתת תוקפנות. התוכנית, שהוכחה כמועילה, אומצה על-ידי משרד החינוך ומופעלת ברחבי הארץ.

בשנתיים האחרונות שותפה פרופ' רונן ל"סולמות", תכנית המשותפת לתזמורת הפילהרמונית הישראלית, לבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה ולמרכז לחקר רווחת הילד ושלומו, ובמסגרתה לומדים ילדים הנמצאים בסיכון לנגן בתזמורת. מחקריה של פרופ' רונן ותלמידיה מראים כי ילדים המנגנים בתזמורת הצליחו להגביר את רווחתם הסובייקטיבית ואת יכולתם לבטא רגשות חיוביים.