חוות תקוע" מציעה מתכון נהדר להכנת מרק בניחוח תאילנדי. המתכון באדיבות השף עופר אסלן

כלים

מצרכים:

1 שקית לקט פטריות למרק של חוות תקוע

4 שיני שום קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

4 כוסות ציר עוף/ירקות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

חופן נבטים סיניים

3 כפות כוסברה קצוצה

1 כפית מיץ לימון/ליים

3 כפות שמן (לא זית)

1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)

מלח

אופן ההכנה:

משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כחצי שעה.

מטגנים את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר, מוסיפים שאלוט וג'ינג'ר וממשיכים בטיגון עד שגוון השום יהפוך לחום כהה, אך לא שרוף. מוסיפים ציר עוף/ירקות.

מסננים וסוחטים את הפטריות ומוסיפים למרק (שומרים את הנוזל המסונן).

מוסיפים את נוזל הפטריות המסונן ומביאים לרתיחה קלה למספר דקות.

מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם.

מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.