כלים

בקלאוות כבד אווז - מתכון מיוחד של השף אבי ביטון, מסעדת אדורה, חלק מארוחת השפים המשותפת של מסעדות אדורה, לה גוטה ומרינדו בנמל במסעדת "מרינדו בנמל"- בעין גב

מסעדת מרינדו בנמל, הממוקמת על המזח בעין גב, מזמינה אניני טעם, חובבי בשר ויין, ביום חמישי, 11 באוגוסט 2011 החל מהשעה 18:00 לחוויה קולינרית על שפת הכנרת.

במהלך הערב המוקדש כולו לבשרים ויין יוגשו מנות מיוחדות בניצוחם של השפים: אבי ביטון ממסעדת אדורה בתל-אביב, גיא בן שמחון ממסעדת לה גוטה בירושלים וענת אוטולנגי ממסעדת מרינדו בנמל בעין גב.

מתכון לבקלאוות כבד אווז - של השף אבי ביטון, מסעדת אדורה

רכיבים:

1 בצל בינוני

100 גר' תרד

2 כפות דבש

2 כפות פיסטוקים קלויים וקלופים

כפית גדושה קוקוס

350 גר' כבד אווז, פרוס ל-4 פרוסות נאות

4 ריבועים כפולים של עלי פילו בגודל 15X 15

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס והדבש.

2. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עוד כדקה, מקררים וטוחנים למחית אחידה אך לא חלקה (עם פצפוצים).

3. על ריבוע של פילו שמים כף מהמלית, נתח כבד אווז, מלח ופלפל, מקפלים לצורת קובייה והופכים.

4. אופים בתנור בחום גבוה עד שהמנה משחימה יפה.