ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הבוקר (7 בפברואר 2017) עם ראש ממשלת בלגיה שראל מישל בירושלים - בפתח פגישתם אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ראש הממשלה מישל, ברוך הבא לירושלים. אני מצפה לשיחות אתך על נושאים רבים, הן במישור הבילטרלי, והן במישור הרחב יותר. בכך איני מתכוון רק למזרח התיכון אלא ללהבות שבוקעות מתוך המזרח התיכון ומשפיעות כעת על כל מדינה, כולל, באופן טרגי, על בלגיה, ועל כל יבשת בעולם."

רה"מ נתניהו עם ראש ממשלת בלגיה שראל מישל בירושלים
רה"מ נתניהו עם ראש ממשלת בלגיה שראל מישל בירושלים

היחסים הבילטרליים שלנו טובים. מבחינת מסחר, יש בינינו מסחר בהיקף של 3 מיליארד דולר, וזה עשוי עוד לגדול. יש לנו תעשיות חזקות, תעשיות עתירות ידע, העתיד שייך למי שמחדש.

אני יודע ששתי המדינות שלנו עוסקות בתעשייה הפרמצבטית, אך תעשיות חדשות מתפתחות עכשיו. היכולת שלנו לשמור על רמת החיים של אזרחינו תלויה ביכולת שלנו לשלב טכנולוגיה ביישומים פרקטיים. לשם הדגמה, לישראל יש כיום תעשיית רכב. לפני מספר שנים לא הייתה לנו תעשיית רכב, אך בשנה שעברה הושקעו שלושה מיליארד דולר בטכנולוגיית המכונית ללא נהג. יש לנו 500 חברות הזנק בתעשייה. לפני כעשור הייתה לנו אולי אחת או שתיים. כך שיש פה צמיחה שיוצרת הזדמנויות חדשות.

הנקודה שלי היא שלמדינות קטנות יכולות להיות כלכלות חזקות, וישראל היא דוגמה לכך. לבלגיה יש גם חוזקות משלה. אני חושב שאם נשתף פעולה, נוכל להגביר את השגשוג של שתי המדינות לטובת אזרחינו. הבעיה השנייה שבה נדון היא אתגר הטרור. יש לומר באופן חד משמעי: המקור הוא האסלאם הקיצוני שמביא סבל נורא לאזור שלנו, והוא מתפשט לאזורים אחרים באלימות חסרת מעצורים.

ישראל נמצאת בחוד החנית של המדינות שנלחמות באסלאם הקיצוני. אנו חולקים את המודיעין שלנו על טרור. אני חושב שבמובן הרחב יותר, ראש הממשלה (מישל), חשוב להכיר בכך שישראל היא הכוח החזק ביותר במזרח התיכון שמונע את ההתמוטטות של המזרח התיכון המערבי.

לו זה היה קורה, היה נגרם סבל נורא למיליונים רבים נוספים של תושבי האזור, והזרם לאירופה היה מתגבר. ישראל מונעת את זה. במובנים רבים היא אחד הכוחות החזקים ביותר שמונע את העצמת הטרגדיה. אני חושב שבמובן זה, ישראל עושה שירות חשוב לעמי אירופה, כולל בלגיה.

אנו נמשיך את שיתוף הפעולה בינינו בנושא המלחמה בטרור ובנושאים רבים אחרים שלדעתי חשובים לביטחון אזרחינו ולעתידנו.

לבסוף, בנושא השאיפה לשלום. אני חושב שהסיבה שבגינה אין לנו שלום עם הפלסטינים היא אמת פשוטה: הסירוב העיקש של הפלסטינים במשך 70 השנים האחרונות, 68 השנים מאז הקמתה של מדינת ישראל, להכיר במדינה יהודית בגבולות כלשהם. זה שורשו של הסכסוך הספציפי הזה שלנו.

אני מצפה ליום שבו יהיו פלסטינים שיהיו מוכנים להכיר סוף סוף במדינה היהודית. זאת תהיה תחילתו של השלום וצעד גדול לקראת הגשמתו.

אני מקבל בברכה אותך ואת משלחתך. אני מקווה שנוכל להמשיך בדיונים פוריים בינינו. ברוך הבא לירושלים".