מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י'

כלים
לחם פראי עם תאנים ואגוזי מלך. צילום - מנחם גרייבסקי
לחם פראי עם תאנים ואגוזי מלך. צילום - מנחם גרייבסקי

חומרים:

525 גרם קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

150 גרם קמח כוסמין מלא 100% "הסדרה הבריאה", מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

150 גרם קמח חיטה מלא 100% "הסדרה הבריאה", מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

12 גרם שמרים יבשים

100 גר' תאנים מיובשות וקצוצות, מושרות כ-30 דקות ביין מתוק

50 גר' אגוזי מלך + אגוזים לקישוט (לא חובה)

30 גר' מלח

720 מ"ל מים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם כף עץ, עד לאיחוד.

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-15 שעות.

מעבירים לסלסלת התפחה מקומחת היטב (אם אין סלסלת התפחה ניתן להעביר למסננת מרופדת בבד נקי וחלק, מקומח היטב), מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים.

אחרי שעה וחצי של התפחה, מניחים סיר ברזל בתנור הקר ומדליקים את התנור לחום הגבוה ביותר (250-220 מעלות, תלוי בסוג התנור).

לאחר 30 דקות מורידים ל-200 מעלות, מקמחים היטב את סיר הברזל, מניחים בתוכו בזהירות אגוזי מלך שלמים (לא חובה), והופכים לתוכו את הבצק.

מניחים את המכסה על הסיר, מחזירים לתנור ואופים במשך 40 דקות.מורידים את המכסה ואופים עוד 15 דקות עד לקבלת צליל חלול מתחתית הכיכר.

מקררים לגמרי לפני שפורסים. רצוי יום למחרת.