מה מנחם יותר ממרק בימים הקרים שלקראת החורף הגשום? השף סימו בן חובל ממסעדת "פטרה", הגיאורגית המוצלחת שבחוף הקשתות באשדוד, עם מתכון למרק הלוביו המפורסם, מרק שעועית אדומה עם תמר הינדי והמון ירק.

כלים
מרק לוביו, שעועית אדומה של "פטרה" (צילום: אבי רוקח)
מרק לוביו, שעועית אדומה של "פטרה" (צילום: אבי רוקח)

החומרים למרק:

500 גרם שעועית אדומה.

4 שיני שום קצוצות דק.

כף תמר הינדי

10 עלי נענע

חצי צרור כוסברה / פטרוליזיה / שמיר / עלי מורינגה טריים

מלח, פלפל שאטה לפי הטעם.

1 בצל אדום קצוץ.

כף כוסברה מיובשת.

2 גבעולי סלרי קצוצים.

כף בזיליקום קצוץ.

אופן הכנה:

1. משרים את השעועית במים כיממה (מקצר את תהליך הבישול).

2. מסננים ומעבירים לסיר ומוסיפים כ-5 כוסות מים.

3. מביאים לרתיחה ומוסיפים את 2 גבעולי הסלרי הקצוצים, מבשלים כשעתיים.

4. מוסיפים את השום, המלח, הפלפל ואת התמר ההינדי ומרתיחים חצי שעה נוספת, מסירים מהאש.

5. מועכים את השעועית בסיר כמו שמועכים פירה עם מרית

6. קוצצים את כל הירק (שמיר/כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום/עלי המורינגה) מוסיפים לסיר ומבשלים 15 דק' נוספות.

* המלצה: להגיש עם לחם גיאורגי ובצל ירוק.