נתח הסינטה הינו המושלם ביותר להכנת רוסטביף קר, להכנת כריכים ומנות ראשונות. הסינטה אינה שומנית ומרקם הבשר עדין מאוד. כשמכינים נתח גדול לפריסה חמה מומלץ לשמור חלק מהנתח במקרר, לפרוס דק דק ולהגיש כפלטה קרה או להכין כריכים.

כלים
הרוסטביף של גיא פרץ (צילום: לירון אלמוג)
הרוסטביף של גיא פרץ (צילום: לירון אלמוג)

טיפ: לאוהבי הרוסטביף מומלץ לרכוש מדחום לבשר. נועצים את חוד המדחום בלב הנתח ויודעים מה רמת העשייה של הבשר.הטמפרטורה המומלצת לרוסטביף הינה 54 מעלות.

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 נתח סינטה מיושן במשקל 1.5 ק"ג

למריחה:

1 כף גרגרי כוסברה1 כף גרגרי חרדל1 כף דבש3 כפות חרדל דיז'ון2 כפות שמן זית1 כף פלפל שחור גרוס1/2 כף מלח גס5 ענפי טימין מפוררים2 ענפי רוזמרין מפוררים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המריחה. מורחים היטב את הנתח, מכל הצדדים. מניחים על רשת אפייה ומתחתה תבנית לאגירת הנוזלים שייגרו.

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד, 250 מעלות, לסגירת הבשר. מכסים ברדיד אלומיניום. מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות ואופים במשך כ- 30-20 דקות.