סביצ'ה לוקוס מהמטבח הפרונטלי העשיר של קנקון

כולם רוצים להגיע לאחר יום עבודה עמוס לארוחת ערב קלילה ונינוחה, שבפועל מתאימה גם לאמצע היום ולא גוזלת זמן כמעט בהכנתה. במסעדת "קנקון" חושפים את המתכון השווה לסביצ'ה לוקוס טרי וממליצים להגיש בכוס קוקטייל מדליק.

קרא עוד...

צ'יבורקי גבינות


צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

קרא עוד...

בליני גבינות


בכל שולחן גאורגי יש מנות פתיחה חובה ומנת הבליני גבינות היא אחת מהם בשולחן חלבי (מנה זו מגיעה גם בגרסה הבשרית.) חביתיות במילוי תערובת גבינות גאורגיות, המטוגנות בשמן עמוק. מומלץ לאכול אותם מיד כשהם עוד קראנצ'ים. מנה ראשונה נהדרת לנשנוש. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות. 

קרא עוד...

חינקלי גבינות

 המאכל הלאומי של הגאורגים הוא החינקלי. כיסונים המקבלים באהבה את כל סוגי המילויים למינהם: חלבי, בשרי וצימחוני. כיסוני בצק ממולאים בגבינות גאורגיות ומבושלים במים. מוגשים בליווי שמנת חמוצה. רצוי להמתין 2 דק' לאחר סיום הבישול על מנת להמנע מכוויה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

 

קרא עוד...

אימרולי של מסעדת פטרה באשדוד

כולם כבר יודעים שהמנה המובילה בגיאורגיה, היא מנת האימרולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן - טוב, אפשר כמובן לאפות גם בתנור הביתי ומומלץ להוסיף בצד סלט גאורגי - סלט ירקות חתוך גס ופלפל חריף. המתכון באדיבות השף סימו בן חובל.

קרא עוד...

חצ'פורי אצ'רולי של מסעדת פטרה (צילום: מיטל סלומון)

אחת המנות הפופולאריות בגרוזיה, גיאורגיה למתקדמים היא מנת האצ'רולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת סירה, במילוי גבינות גיאורגיות עם ביצה עלומה מעל. המנה המיוחדת הזו, נאפית בתנור אבן ומוגשת בליווי חמאה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

קרא עוד...

סלט תרד ענבים וגבינת צ'דר. צילום: אפיק גבאי

ישרקו מקבוצת טיב טעם חוגגת את חג השבועות בליווי גבינות משובחות ומעניקה מתכונים מיוחדים לשולחן החג. חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם מיבואניות הגבינה המובילות בארץ חוגגת את חג השבועות, הלוא הוא חג הגבינות והיין, במרקם טעמים אירופיים וישראלים, ומעניקה שני מתכונים פשוטים להכנה המשלבים חומרי גלם מפתיעים ומרעננים.

קרא עוד...

סלט בריאות. צילום: קונספטיק

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון חזרה לשגרה המשלב בריאות עם טוויסט מתקתק. רשת קפה ביגה חוזרת לשגרה ומעניקה מתכון מרענן של בוא הקיץ סלט סלק ותפוחים, לשמור על הגזרה והבריאות  לבגדים הקצרים, ועם זאת ליהנות מסלט המכיל מרכיבים קצת שונים מהמובן מאליו.

קרא עוד...

צילום: יח"צ

מתכון בריאות לאניני טעם סלט סלקים מיוחד במינו, מעדן כמנה ראשונה ולצד המנה העיקרית, מוסיף לשולחן צבע וריח והמון המון ויטמינים! עלי רוקט ואגוזי לוז באדיבות השף אלון כהן

קרא עוד...

פסטה בלרינה. צילום: קונספיטק

רשת קפה ביגה משתפת את המתכון לפסטה בלרינה הנהדרת שכולם אוהבים. רשת קפה ביגה מעניקה מתכון להכנת פסטה בלרינה לגדולים ולקטנים. פסטה ידועה כמאכל אהוב על כולם וקל להכנה, אך אם זאת ישנה נטייה ליחס אותה לאוכל עתיר שומנים. אך זוהי סברה שאינה נכונה, שימוש בחומרי גלם איכותיים ופסטה מחיטה מלאה היא ארוחה אהובה.

קרא עוד...