עוגת פפאיה (צילום:רשת שקדיה)

קבלו את הקינוח המנצח לחגים, גם טעים, גם מרהיב ביופיו, גם מזין וגם מסייע לניקוי רעלים. רשת בתי הטבע "שקדיה", המציעה סדנת ניקוי רעלים בסניף הרשת בהוד השרון, מציעה מתכון חגיגי של קינוח עשיר ומזין, המומלץ בתפריט לניקוי רעלים מהגוף

קרא עוד...

"סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף של "מעדני יחיעם" (צילום: יולה זובריצקי)

לרגל ראש השנה מגישה חברת "מעדני יחיעם" מתכון חגיגי ונפלא ל"סוכריות" עשויות בצק פילו וממולאות מוס כבד עוף של יחיעם, בטעם עשיר ומקורי, ורכיבים נוספים היוצרים מאפה טעים ויפה שיקשט כל שולחן חג.

קרא עוד...

פרופיטרולים בקרם וניל

פרופיטרול הוא קינוח צרפתי קלאסי מושלם הנקרא בשמו המקורי שו-אקלרם המתמזג נפלא עם כל סוגי הקרם שרק תבחרו למלא בתוכם. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים לאירועים, ליומיום ולסופי שבוע.

קרא עוד...

פטה כבד

פטה כבד הינו הממרח שהכי מזוהה עם השולחן הישראלי בערבי חג, שבתות ואפילו סתם ליומיום. מנה מושלמת על לחם חלה, כעכים ואפילו על מצה, ניתן להוסיף ריבת בצל או שרי.

המתכון שלפניכם באדיבות מסעדת קנקון השוכנת בתוך מתחם הקוליאנרי באשדוד.

קרא עוד...

כנפים ברוטב צ'ילי ודבש

כנפיים בצ'ילי ודבש יכולות להיות מנה בארוחה וגם נשנוש מול הטלוויזיה. עד שתחליטו איך לאכול אותן, אנחנו נדאג לכם למתכון שילמד אתכם איך להכין אותן. המתכון שלפניכם באדיבות מסעדת קנקון השוכנת בתוך מתחם הקוליאנרי באשדוד.

קרא עוד...

פטריות מוקפצות עם ערמונים

מנות פתיחה כיום יכולות בקלות להוות ארוחה שלמה בפני עצמה למי שלא באמת רעב. קבלו את המתכון שכולם אוהבים פטריות שמפניון טריות מוקפצות בשום, חמאה, יין וערמונים. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.

קרא עוד...

חציל פטרה

חציל הוא אחד הירקות האהובים על הטבעוניים ולא בכדי הוא פשוט ונוח להכנה וקשה שלא לאהוב אותו. חציל הינה מנת פתיחה מעולה וקלילה המלווה בטחינה, צנוברים ולחם הבית. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד. מתאימה לכל סוגי הארוחות. 

קרא עוד...

חינקלי בשר

מנת הדגל הגאורגית היא חינקלי, כיסוני בשר עסיסים המבושלים במים ומוגשים בליוי רוטב עגבניות או רוטב שזיפים חמוץ-חריף. חינקלי הינה מנה עממית טעימה ופשוטה להכנה שאינה דורשת עבודה של שעות רבות. מנה שמשתלבת מצויין בכל שולחן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליום יום, לארוחת שישי או לאירועים. מה שבטוח לא תצליחו לעצור גם אחרי הכיסון החמישי.

קרא עוד...

צילום: אסף לוי

רשת קפה גרג חוגגת שבועות ומעניקה מתכון לשולחן חג השבועות טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו. כל חג אנו בחיפושים  אחרי המנות  המיוחדות והייחודית שכולם ידברו עליהן זמן רב לאחר סיום החג, אך לפעמים המנות  הפשוטות  בלווי הרוטב הנכון הן כוכבות האירוע.

קרא עוד...

מאפה אוסורי

שני חומרי הגלם שהכי מתאימים אחד לשני הם תפוחי אדמה וגבינות, וכך נוצרה מנת האוסורי:
בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.

קרא עוד...

סביצ'ה לוקוס מהמטבח הפרונטלי העשיר של קנקון

כולם רוצים להגיע לאחר יום עבודה עמוס לארוחת ערב קלילה ונינוחה, שבפועל מתאימה גם לאמצע היום ולא גוזלת זמן כמעט בהכנתה. במסעדת "קנקון" חושפים את המתכון השווה לסביצ'ה לוקוס טרי וממליצים להגיש בכוס קוקטייל מדליק.

קרא עוד...

צ'יבורקי גבינות


צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

קרא עוד...