לדברי מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן, "להרגלי אכילה נכונים יש חשיבות מכרעת בהשגת מטרות התכנית, כאשר הרגלים מקולקלים, שכל כך אופייניים לרבים, עלולים לגרום לחולי ולעלייה במשקל"

כלים
בת חן כהן, מ"מ היחידה לתזונה ודיאטה  במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc  צילום מורן לבבי
בת חן כהן, מ"מ היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc צילום מורן לבבי

מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן מציינת כי חשוב לבדוק את מאפייני ההתנהלות היומית ולאמץ שיטות חדשות:

· לאכול בישיבה

· למדוד כמויות, בעיקר כשמדובר בשמן, מיונז ומוצרים מתחליפי השומן.

· לוותר על נישנושים ולהמתין לארוחה המסודרת הבאה (בעוד שעה וחצי גג...)

· להימנע מלאכול מחוץ לפינת האוכל

· חשוב מכל: לצרוך ירקות ופירות ולהקפיד על איזון ושילוב נכון של מוצרים מקבוצות מזון שונות, בכדי לספק לגוף את מגוון הטעמים, הוויטמינים, המינרלים וחומצות אמינו, הדרושים לבריאות טובה

תפריט בהילוך מהיר...

· ארוחת בוקר: מעדן דיאט+ 1/2 כוס ברנפלקס + שתייה חמה

· ארוחת ביניים: תפוח

· ארוחת צהריים: 2 שניצל תירס לייט/ חזה עוף- 100 גרם+ סלט ירקות+ ירקות מבושלים

· ארוחת ביניים: 2 פרוסות לחם קל + 1 כף גבינה+ כפית ריבה+ פרי

· ארוחת ערב: 2 פרוסות לחם קל+ 1 ביצה קשה+ 1 משולש מון בלאן או רבע אבוקדו או כף טחינה גולמית+ סלט ירקות

· ארוחת לילה: מעדן ביו+ בננה או כוס תותים+ 7 שקדים

במשך היום: 12 כוסות מים וחצי כוס חלב לקפה